Träffa Matilda – vår nya researcher

Matilda Jakobsson har sedan oktober jobbat som researcher här på Qtym. Matilda har från dag ett varit en stor tillgång för våra rekryterare, men hennes kompetens är också till stor nytta i våra bemanningsuppdrag. Med sin positiva energi, nyfikenhet och engagemang i alla uppdrag är Matilda ett stort lyft för Qtyms hela erbjudande.

Qtym-Matilda-Jakobsson-250x366

– Med min inriktning på arbetsrätt och socialpsykologi under mina studier, så känns det som om jag hamnat helt rätt, säger Matilda. Jag märker att jag verkligen kan bidra till att höja kvaliteten på Qtyms erbjudande inom rekrytering och bemanning ytterligare ett snäpp.

Studierna på programmet Personal och arbetsliv på Karlstads universitet, har givit Matilda en bred bas och förståelse för både samhället i stort och frågor som rör arbetslivet.

Stor fördel att vara nyfiken

Matilda tycker att sökandet efter kandidater med en efterfrågad kompetens är det absolut roligaste med jobbet som researcher.

– Jag är nyfiken som person och vill veta allt om alla. Det är till en stor fördel när jag hjälper Qtyms kunder att hitta personer med spetskompetens som matchar deras behov. Och jag ger mig inte förrän jag har hittat rätt person, säger Matilda.

Hon tycker att det är fantastiskt roligt att vara med att sammanföra kompetens med de behov som finns. Och hennes mål är att bidra till den perfekta matchningen, oavsett om det handlar om rekrytering eller ett tidsbegränsat bemanningsuppdrag.

Sociala medier viktigt för dig som söker nytt jobb

När Matilda söker efter kompetenser går hon självklart igenom Qtyms eget nätverk, men hon ägnar hon också mycket tid åt att söka efter personer med intressanta profiler på Linkedin:

– Dels så håller jag såklart utkik efter kompetenser som matchar aktuella uppdrag, men om jag stöter på en person med en kompetens som det finns en generell efterfrågan på eller en person med en väldigt intressant profil, så bjuder vi in till en spontanintervju, förklarar Matilda. För oss som rekryterings- och bemanningsföretag gäller det att ligga minst ett steg före, för att snabbt få tag på just den kompetens våra kunder behöver.

Därför vill Matilda tipsa alla som söker nytt jobb, att se över och uppdatera sin profil på Linkedin. Se till att använda passande nyckelord, som stämmer överens med din kompetens och det område du söker nya utmaningar inom. Då gör du dig själv mer synlig, och därmed lättare att hitta för både arbetsgivare och för rekryterare.


Läs mer om våra tjänster:

Rekrytering
Bemanning – hyr konsult