Rekryterarens tips inför sommaren

Har du förlorat ditt arbete? Funderar på att byta bana eller lockas av en ny roll? Tveka inte att söka jobb under de lugnare sommarmånaderna. Vi har kontakt med många spännande företag i Värmland som rekryterar även under sommaren. Här kommer mina tips till dig:

-När det finns färre tjänster, blir det tuffare konkurrens. När du har mer tid, passa då på att slipa på ditt cv. Utforma ditt cv utifrån den tjänst du söker och inte med en standardmall för alla jobb. Lägg de nyaste erfarenheterna först och inte tvärtom. Lyft inte bara titlar utan även vad du faktiskt gjort för uppgifter kopplat till den tjänsten. Det är kul att se ett snyggt cv men det du ska lägga mest tid på är innehållet. Gör det tydligt för den som skall läsa vad du gjort och kan bidra med. Glöm inte heller att hålla din LinkedIn-profil uppdaterad.

-Strukturera dig och din tid. När man söker jobb är man inte ledig, man söker ju jobb eller hur? Hitta en struktur för dina dagar där du har tider du arbetar fokuserat med jobbsökande. Ett bra tips är också att föra en loggbok över sökta jobb och kontakter. Skriv ned de jobb du sökt, när du gjorde det och vem du hade kontakt med. Då blir det lättare att ha kontroll.

-Registrera ditt cv i vår kandidatbank och kontakta oss. Är du aktivt sökande, ta kontakt! Vi är alltid på jakt efter bra kandidater och det är viktigt att etablera en personlig kontakt. Vi genomför många spontanintervjuer och vill gärna lära känna dig. Du registrerar ditt CV på https://www.qtym.se/soka-jobb-och-uppdrag/.

– Vi får ofta in kortare bemanningsuppdrag. Kortare uppdrag blir många gånger en anställning. Om du vill och kan börja arbeta omgående är detta en bra väg. Du bygger vidare på ditt CV och visar arbetsgivaren vem du är och vad du kan. Det är dessutom stor chans till att det leder till mer arbete längre fram.

Och till dig som har behov av att rekrytera. Sommaren är ett bra tillfälle för att rekrytera av flera skäl. Det är många som letar jobb nu. En del till följd av Coronapandemin, men sommaren är också period då många börjar fundera på om nuvarande jobbsituation är helt rätt. Jag har kontakt med jobbsökande dagligen som trots pandemin vill byta arbetsplats. Det är dessutom många akademiker som slutar sina utbildningar innan sommaren och redo för sitt första jobb. På sommaren har potentiella kandidater mer ledig tid, som de kan använda för att både lyssna på och svara dig. Och när andra är tysta hörs du mycket mer.

Sedan i torsdag har vi fått förmånen att förlänga en bemanning, fått två nya möten, samt tillsatt en bemanning som lite på förhand var ”grymt svår kompetens att hitta”, riktigt kul.

Vi finns på plats hela sommaren – varmt välkommen att höra av dig!
/Matilda, rekrytering