Lite ur Qtyms 30-åriga historia

1990 fick Sven och hans och dåvarande kompanjon i uppdrag att hjälpa upptagna företagare med telefonsekreterarservice. Dåtidens callcenter bestod av Värmlands största telefonväxel som till ytan slukade ett helt rum på kontoret. Detta var startskottet för Qtym. Resan började med en anställd men under en period när vi arbetade brett med telemarketing hade vi över 100 anställda. Idag arbetar vi med kundservice åt våra kunder både online och analogt, genom Qtym Businesspartner AB.

1993 blev det lagligt att förmedla och hyra ut personal i Sverige. Detta behov hade Sven sett tidigare och var snabb med en lösning, vilket resulterade i att vi blev bland de första företagen i Sverige att arbeta med personaluthyrning. En affärsidé som i början var ifrågasatt och knappt lönsam. Men Sven trodde verkligen på idéen och efter att bl a Ericsson hamnat på kundlistan började det rulla på.

Karin hade arbetat i bemannings- och rekryteringsbraschen sedan 1995 och startade Proffice i Karlstad 1999. Året innan kontaktade hon Sven och undrade om han inte ville sälja Qtym. Han tackade då nej men Karin gav inte upp. Drygt tio år senare blev hon delägare i Qtym tillsammans med bland andra Sven. Några av de roligaste minnena vi har av Qtym är när vi signerade vårt samarbetsavtal i Linköping och alla de tillfällen vi fått vara med och se våra medarbetare växa. Vi har alltid sett vår personal som en slags familj utan att kompromissa med det professionella.

Det har varit en fantastisk resa med både med- och motgångar. Vi har fått uppleva två bränder, räntekris, många sömnlösa nätter och nu en pandemi. I Värmland finns få stora bolag så vi har aldrig levt på stora nationella ramavtal. Oavsett har fokuset har alltid varit det samma, att göra det bästa vi kan och bygga goda relationer. Ett kvitto på att detta fungerat är vår utmärkelse som Supergasell för något år sedan. Vi har alltid utvecklats och under de senaste tio åren mycket starkt, såväl ekonomiskt, tekniskt och kompetensmässigt.

Idag är det fyra ägare varav Karin är en, och Sven lever ett härligt pensionärsliv. Även om Sven inte längre är en del av Qtym använder vi fortfarande ”Svenmodellen”, en likviditetsprognos som varit vägvisare för oss under pandemin.

Vi är glada och stolta över att vi i år fyller 30 år. Denna resa hade vi aldrig hade kunnat göra utan våra medarbetare, kunder och leverantörer. Det är tillsammans med er som vi har utvecklats och det är tillsammans som vi kan fortsätta skapa möjligheter, hitta nya vägar och växa. Stort tack från oss på Qtym!

Vår plan var att ha en stor fest tillsammans i höst, men av skäl vi alla känner till skjuter vi den på framtiden.

Denna veckas lägesförbättringar kan rapporteras i nya bokade kundmöten. Det hoppas vi såklart ger oss fler affärer.

/Sven Stenström, grundare Qtym och Karin Vangstad, delägare i Qtym