Häng med på vår Lägesförbättringsresa!

När kriser av detta slag inträffar är det lätt att bli handlingsförlamad. Orderboken töms fort och man nås konstant av mediernas bevakning och myndigheternas rekommendationer. Vi blir oroliga, det är väldigt mycket att tänka på och svårt att fokusera på det viktiga. Att jobba sig framåt och ur krisen.

Vi på Qtym startade därför hos oss något vi kallar för Lägesförbättringsresan, vår resa genom krisen. Genom att dela med oss av den hoppas vi kunna inspirera andra.

Vad är då vår Lägesförbättringsresa? Jo, för oss började den med en grundlig analys av bolaget. Vi tittade bland annat på hur ser det ut för oss rent ekonomiskt om vi med dagens givna förutsättningar inte skulle få in fler order den närmsta tiden. Hur kalkylen och bolaget påverkas av politiken. Hur vi påverkas av hemmaarbete och så vidare.

Vi gick på djupet med analysen och fick vår lägesbild, vår ruta 1. Vi vet hur vårt nuläge ser ut och hur länge vi klarar oss utan nya ordrar. Det känns tryggt att veta.

Utifrån det så vet vi en sak, att allt utöver vår ruta 1 blir en lägesförbättring. Varenda liten order som kommer in, kommer att förbättra vårt läge och vi är ett steg närmare att jobba oss genom detta.

Vi tycker det känns motiverande att jobba så, det blir en utmaning. Vi har även satt upp en tavla där alla delar med sig av sina lägesförbättringar som de bidragit med under veckan. Det kan vara små eller stora saker, små segrar.

Så om ni vill hänga med, hoppa in här på Qtym.se en gång i veckan och läs vårt veckoinlägg om hur vi försöker Lägesförbättra. Nästa vecka tror jag bestämt det kommer att ges tips på hur man gör en enkel ekonomisk analys av bolaget.

Nu kör vi lite kundpadel, sen åter till lägesförbättringen.

/Erik